Članak

Protesti #1od5miliona 56. put: Predsjedniče, ništa "Pa šta...", građani su počeli da slobodno misle

Bodrožić se posebno osvrnuo na medijsku sliku Srbije i tom prilikom rekao da u blaćenju slobode učestvuju i neke njegove kolege koje sebe nazivaju novinarima.

SARAJEVO, (Patria) - Na 56. protestu #1od5miliona poručeno da RTS-u, kao ni građanima, ne smije biti „pa šta…“.

Večeras je u Beogradu održan 56. protest #1od5miliona, a prije početka šetnje okupljenim građanima obratili su se studentkinja i jedna od organizatorki protesta Valentina Reković kao i predsjednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Bodrožić se posebno osvrnuo na medijsku sliku Srbije i tom prilikom rekao da u blaćenju slobode učestvuju i neke njegove kolege koje sebe nazivaju novinarima, a potom je dodao kako tu "mašineriju“ lažnih vijesti čine sve televizije sa nacionalnom frekvencijom.

"Uskoro će svi ti propagandisti morati sve da objasne svom narodu“, istakao je Bodrožić, navodi se na zvaničnoj stranici Udruženja #1od5miliona.

Nakon njega, obratila se Reković koja je rekla kako je u ovoj godini Srpska napredna stranka napredovala samo u kriminalu, korupciji i manipulaciji.

Foto: Udruženje #1od5miliona

"Šta su građani uradili? Počeli su slobodno da misle, govore i djeluju. Ovim protestima smo svi dokazali da možemo da oslobodimo Rektorat, Aleksandra Obradovića, kao što ćemo osloboditi i svaku instituciju“, zaključila je Reković.

Protestna kolona se večeras kretala preko Trga republike, Terazija i dalje Ulicom kralja Milana i Kneza Miloša da bi se na kraju završila ispred Radio televizije Srbije.

Ispred Predsjedništva Srbije, građani su uzvikivali "Vučić, Milo ista g***a“ u jeku dešavanja u Crnoj Gori zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Kada su došli ispred RTS-a, građani su lijepili naljepnice koje citiraju predsjednika Aleksandra Vučića naslovljene sa „Pa šta…“.

Naposlijetku protesta još jednom se obratila Reković koja se osvrnula na performans ispred zgrade RTS-a.

"Predsjedniče, da li to vaše „pa šta…“ odnosi i na sve afere ove vlasti? Zato smo ove plakate zalijepili ovdje, da im poručimo da ni njima kao ni nama ne smije biti pa šta“, zaključila je ona.

Naredno protestno okupljanje zakazano je za 4. januar u 18.00 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

#Region #1od5miliona #Begorad