Članak

U neredima povrijeđena tri crnogorska policajca, MUP upozorio vjerske vođe da ne pozivaju na nerede

Zbog blokade puta Hitna medicinska pomoć nije uspjela da dođe do povrijeđenog policajca.

SARAJEVO, (Patria) - Okupljeni građani, nezadovoljni usvajanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore, blokirali su večeras put u Zeti i kamenovali policiju, povrijedivši tom prilikom policajca Dalibora Živkovića i troje njegovih kolega.

Kako javlja CdM iz Uprave policije poručuju da će za ovakve incidente ubuduće smatrati da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike.

Incident se dogodio kada su građani od kružnog toka prema Aerodromu namjerno posjekli bor i zapriječili put, zbog čega je morala da interveniše policija.

“Policijska patrola je večeras oko 19 sati primjetila grupu građana koja se sumnjivo ponašala i pokušala da ih legitimiše što su oni odbili i kamenovali dva policijaca i vozilo. Grupa građana je blokrala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na lice mjesta je odmah upućena Interventna jedinica policije”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policajac Dalibor Živković tom prilikom je pogođen kamenom u glavu.

“On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći”, ističu u Upravi policije.

Zbog blokade puta Hitna medicinska pomoć nije uspjela da dođe do povrijeđenog policajca.

“Njega je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kojem se ovom prilikom i zahvaljujemo”, navode u Upravi policije.

Osim Živkovića, još tri službenika Uprave policije su zadobila lake tjelesne povrede.

“Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno”, ističu u Upravi policije.

 

Policija je, kako su kazali CdM-u, identifikovala osobe koje su povrijedile njihove kolege, a o svemu imaju i dokumentaciju.

Protesti i u Nikšiću, a kako javljaju čitaoci CdM-a, u gradu pod Trebjesom došlo je do sukoba građana i policije.

Uprava policije ukazuje na činjenicu da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika.

“Za ovakve buduće incidente samatraćemo da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti uključujući i crkvene velikodostojnike”, poručuju u Upravi policije.

Podsjećamo, u više gradova širom Crne Gore građani su prethodnih dana blokirali puteve i saobraćajnice izražavajući nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

#Region #CrnaGora #Nered