Članak

Memić o izborima za načelnika: Nisam rekao da neću

Memić je istakao da je 2019. godina bila najbolja do sada kada je riječ o Budžetu i projektima. 

SARAJEVO, (Patria) – Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić najavio je na novogodišnjem druženju s novinarima da neće odustati od projekta izgradnje tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica, a da će međunarodni tender biti raspisan do početka februara 2020. godine.

„Mi sa Ilidže nećemo odustati. Mislim da će ta pruga kad tad donijeti ekonomski napredak, da će se praviti i do Famosa i do Dobrinje i do Nedžarića, da će se praviti kružni tok sa prugom u oba smjera. Taj novac o kojem mi pričamo kad bismo sad uložili 100 miliona KM, tih bi se 100 miliona u roku od četiri pet godina vratilo i u žičare i u prugu. Imamo najave velikih investicija u privredi, to zavisi od onih koji traže svoj ekonomski interes. Bojim se da pojedini ljudi iz politike pokušavaju dokazati da smo mi uzaludna država. Nismo mi uzaludna država mi smo dobra država, jaka država, koja je najmanje zadužena od svih bivših država Jugoslavije“, kazao je Memić. 

Na pitanje novinara da li će se naredne godine kandidovati za načelnika općine Ilidža Memić je kazao da bi neke stvari trebalo prepustiti mlađima, ali da kako sad stvari stoje ne da „nikome ispred sebe“.

Memić je istakao da je 2019. godina bila najbolja do sada kada je riječ o Budžetu i projektima. 
 

#BiH