Članak

Nastavljena sjednica Doma naroda FBiH, u fokusu Zakon o obrtu

Delegati će razmatrati Izvještaj o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2019.

SARAJEVO, (Patria) - U Sarajevu je nastavljena peta redovna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja je počela 13. februara. 

Među preostalim tačkama je Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine, te nacrti zakona o elektronskom potpisu, o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, o podršci porodicama sa djecom u Federaciji Bosne i Hercegovine i Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Izjašnjavanje o Prijeldogu zakona o obrtu i srodnim djelatnositma ipak neće biti prva tačka nastavljene sjednice, nego se čekaju određeni materijali, nakon čega će se delegati izjašnjavati o ovom zakonskom prijeldogu. 

Delegati će razmatrati Izvještaj o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu za period 1.1. – 30.6. 2019. godine sa
a) Tabelarnim pregledom odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu za period 1.1. – 30.6. 2019. godine,
b) Tabelarnim pregledom rješenja o izdvajanju sredstava iz „Tekuće rezerve premijera i zamjenika premijera“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu za period 1.1. – 30.6. 2019. godine,c) Tabelarnim pregledom odluka o izdvajanju sredstava iz „Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH“ Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu za period 1.1. – 30.6. 2019. godine godine po budžetskim korisnicima.

Planirano je razmatranje i Izvještaja o poslovanju BH Gasa d.o.o. Sarajevo za 2017. i 2018. godinu, Izvještaja o realizaciji Plana poslovanja JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2018. godinu i Izvještaja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

#BiH #ParlamentFBiH #DomNarodaFBiH