Članak

Mijatović: Očekujemo reakciju SIPA-e u vezi kupovine pokretne bolnice

Inače danas je Republički štab donio odluku da Institut pokrene postupak poništenja ugovora i vrati uplaćena 4,2 miliona KM.

BANJA LUKA, (Patria) - Tražim javno od Tužilaštva RS i Državne agencije za istrage i zaštitu da na osnovu podnesene krivične prijave za nezakonitu nabavku mobilne bolnice pristupe svim istražnim radnjama i odmah liše slobode predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića kao i v.d. direktora Instituta Javnog zdravstva Republike Srpske Branislava Zeljkovića kao i sve ostale koji su uključeni u spornu nabavku, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH.

"Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično djelo, te postoje svi uslovi za privođenje istih. Očekujemo promptnu reakciju Državne agencije za istrage i zaštitu", kaže Mijatović. 

Inače danas je Republički štab donio odluku da Institut pokrene postupak poništenja ugovora i vrati uplaćena 4,2 miliona KM za pokretnu bolnicu jer nije ispoštovan ugovor i nije sva oprema dostavljena. 

#BiH