Članak

Ispred ulaza u Sud i Tužilaštvo uništen grb BiH

Ovakav odnos govori puno toga i o onima koji vode ove institucije, pa i državu od koje dobijaju enormne plaće. 

SARAJEVO, (Patria) - Brojne novinarske ekipe već drugi dan su pred Tužilaštvom i Sudom BiH čekajući bilo kakvu informaciju o hapšenju i optužbama koje se stavljaju na teret trojici osumnjičenih Fadilu Novaliću, premijeru FBiH, Fahrudinu Solaku, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite, Fikretu Hodžiću, direktoru firme Srebrena malina u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM. 

S obzirom na vrijeme koje provode u krugu ovih institucija, novinari su zapazili da je zvanična ploča-tabla na kojoj su nazivi Suda i Tužilaštva prljava i oštećena. Tako je grb BiH nepotpun sa otpadnutim dijelovima i skoro odlijepljen od table. Evidentno je da ni tabla nije čišćena duži period jer je na njoj i ptičiji izmet. 

Foto: Patria

S obzirom da se ova tabla nalazi na samom ulazu u kompleks najviših državnih pravosudnih institucija Tužilaštva BiH, Suda BiH i VSTV-a pored koje svakodnevno prolaze brojni uposlenici, ali i sve zvanične delegacije začuđujuće je da se niko sjetio ili pomislio da očisti tablu i obnovi grbove BiH. 

Ovakav odnos govori puno toga i o onima koji vode ove institucije, pa i državu od koje dobijaju enormne plaće. Na čelu Tužilaštva BiH je Gordana Tadić, predsjednik Suda BiH je Ranko Debevec, a predsjednik VSTV-a je Milan Tegeltija. 

 

#BiH #Sarajevo #TužilaštvoBiH #SudBiH #GrbBosneIHercegovine