Članak

A DIPLOMA Komisija za nadzor nad radom OSA-e čeka Tegeltiju: SDA i Mehmedagić ne odustaju!

Iako je i definitivno odlučeno da se krene sa imenovanjem Osmana Mehmedagića za novi mandat direktora Obavještajno-sigurnosne agencije.

(Patria) - Iako je i definitivno odlučeno da se krene sa imenovanjem Osmana Mehmedagića za novi mandat direktora Obavještajno-sigurnosne agencije, što je potvrdio i predlagač Zoran Tegeltija, ipak će se čekati određeno vrijeme.

Naime, sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH na kojoj se trebalo raspravljati o reizboru Mehmedagića je otkazana, a kako je kazao predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA BiH Nermin Nikšić, zbog obaveza Tegeltije morat će se tražiti drugi termin. Sjednica je trebala biti održana u srijedu 2. septembra, kada je zakazana i sjednica Vijeća ministara BiH.

Povezani tekst:

„Najbolje je da organiziramo sjednicu na dan kada će biti zakazan Predstavnički dom PSBiH“, kazao je Nikšić.

Tužilaštvo BiH duže vrijeme vodi istragu zbog diploma direktora OSA BiH od kojih je jedna i zvanično poništena. Ali, još uvijek nema konačne tužilačke odluke.

Podsjećamo, Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) svoje diplome proglasio je tajnim dokumentima. Komisija je ranije tražila od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da dostavi imena kandidata za generalnog direktora i glavnog inspektora kako bi ova komisija u skladu s važećim zakonom i poslovnikom obavila raspravu o tome pošto je još 19. novembra 2019. godine istekao mandat aktuelnom rukovodstvu OSA-e. 

#BiH #OsmanMehmedagić #diplome #OSA