Članak

Nikšić čestitao Zaevu: Stabilna i evropska Vlada u ovom momentu najpotrebnija

Stabilna i evropska Vlada je ono, što u ovom trenutku, jeste najpotrebnije Makedonkama i Makedoncima.

(Patria) - Nermin Nikšić, predsjednik SDP- BiH čestitao je Zoranu Zaevu, predsjedniku SDSM-a, rukovodstvu Partije i cijelom Socijaldemokratskom savezu čestitam na uspješnom formiranju novog saziva sjevernomakedonske Vlade.

"Iako su mnogi očekivali da će taj proces biti težak i dug, formiranjem Vlade ste još jednom dokazali svoju spremnost da radite za dobrobit naroda i građana Sjeverne Makedonije.

Stabilna i evropska Vlada je ono, što u ovom trenutku, jeste najpotrebnije Makedonkama i Makedoncima.

Još je važnija činjenica da Sjeverna Makedonija nije podlegla talasu nacionalizma, koji je zapljusnuo skoro sve države regiona, nego je uspjela formirati Vladu koja će raditi za sve građane, bez obzira na njiihovo ime, socijalni status ili porijeklo.

Upravo u tome leži Vaša snaga, potpomognuta tradicionalnim socijaldemokratskim vrijednostima, na osnovu kojih od Sjeverne Makedonije želite napraviti zemlju jednaku za sve, zemlju pozitivnih promjena i zemlju koja se brine za svoje građane.

U ime Socijaldemokratske partije BiH i u svoje lično ime, još jednom čestitam na velikom uspjehu, sa nadom da ćemo u budućnosti imati priliku da gradimo još bolje odnose između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine", napisao je Nikšić

#BiH