Članak

Zrinjski slavio protiv gradskog rivala Veleža

Zatim je komentarisao činjenicu da je neke igrače ostavio na klupi.

(Patria) - Zrinjski je u velikom gradskom derbiju, u okviru 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladao Velež sa 3:1, a hat-trick je postigao Nemanja Bilbija.

U prvom poluvremenu Brkić je održao Zrinjski u životu. Imao je dvije sjajne intervencije. Prvo je pokušao Radovac u četvrtoj minuti, kada je šutirao preko gola, a zatim je dobar pokušaj Cvijanovića zaustavio golman Plemića.

U 15. minuti dosuđen je penal za domaće, jer je Zeljković srušio Filipovića, a siguran sa bijele tačke za 1:0 bio je Bilbija. Brandao je pokušao iz slobodnjaka u 22 minuti, kada je lopta otišla preko gola, a u 31. minuti Anđušić je odlično pokušao glavom, no još jednom je bio fenomenalan Brkić.

Tek drugi udarac u okvir gola Veleža domaći su uputili u 40. minuti kada je Stojkić šutirao daleko van okvira gola. Velež je imao dosta veći posjed lopte, međutim na odmor je otišao sa zaostatkom od jednog gola.

Zrnjski je odlično počeo drugi dio utakmice. Bilbija je u 1. minuti glavom matirao Bobića za 2:0. Samo sedam minuta poslije napadač Plemića je kompletirao hat-trick za 3:0. Odbranio mu je prvi udarac golman Veleža, ali zatim je odbijenu loptu pospremio u mrežu.

U nastavku utakmice gosti su imali inicijativu. Ćorluka je oborio Radovića u šesnaestercu i Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku. Mulić je sa bijele tačke smanjio na 3:1. Do kraja je Mašić imao veliku šansu, ali ostao je rezultat nepromijenjen.

Nakon poraza u gradskom derbiju protiv Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom (3:1), predstavnicima medija se obratio trener Veleža Feđa Dudić.

U uvodu je kazao:

“Prije svega, moram da čestitam Zrinjskom na pobjedi. Ali, vidjeli smo danas svu surovost fudbala. Prvo poluvrijeme smo dominirali i onda, iz jedne jedine greške, nikakve situacije, primamo gol i sve se prelomi. Tako je bilo kako je bilo, ponovo kažem da moram čestitati Zrinjskom na pobjedi. Vratilo im se za neke druge utakmice, u kojima su zaslužili, a nisu pobijedili. Mi smo danas igrali, Zrinjski je davao golove, to je neki rezime. Bila je dobra utakmica, gledljiva, kamo sreće da je ovakvih mečeva više kod nas.”

Zatim je komentarisao činjenicu da je neke igrače ostavio na klupi.

“Praktično do jučer Mulić i Bihorac nisu ni trenirali. Obojica su imali problema s povredama”.

Kazao je nešto i o sjajnom nastupu Nemanje Bilbije, koji je postigao hat-trick večeras.

“Pokazao je šta individualno znači za Zrnjski. Kad on igra, igra i Zrinjski”.

#Sport