Članak

Prihvaćena Nenadićeva ostavka, Vlada KS će raditi sve do imenovanja nove

Odluka stupa na snagu danas. Za odluku je glasalo 22 zastupnika, suzdržanih 10 zastupnika. 

SARAJEVO, (Patria) – Zastupnici Skupštine KS na današnjoj hitnoj sjednici prihvatili su ostavku premijera KS Marija Nenadića sa 23 glasa, 9 suzdržanih i bez glasova protiv.

Odluka o potvrđivanju razrješenja premijera i ministara Vlade KS koju je predložila dopredsjedavajuća Danijela Kristić i da premijer i ministru u ostavci će obavljati svoje dužnosti do potvrđivanja nove Vlade KS. Odluka stupa na snagu danas. Za odluku je glasalo 22 zastupnika, suzdržanih je bilo 10 zastupnika. 

Skupština KS podržala je sa 24 glasa i izmjenu Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja KS. Od sada je predsjedavajuća ove komisije Danijela Kristić, njen zamjenik Vibor Handžić, a članovi su: Zvonko Marić, Bibija Kerla, Mahir Dević, Segmedina Srna Bajramović i Damir Marjanović.

Nakon toga Skupština je pristupila potvrđivanju Elvedina Okerića u rukovodstvo Skupštine KS koji je imenovan na prijedlog Kluba Bošnjaka nakon ostavke Mirze Čelika. Sa 32 glasa podržana je ova odluka nakon čega je prekinuta sjednica. 

Naknadno će biti donesena odluka ko će biti predsjedavajući Skupštine KS. 

#BiH