Članak

Čolpa: Trajni autobuski smještaj za migrante svjetski fenomen

Nesretni migranti, kojima su autobusi postali trajni smještaj, su u posljednja 24 sata spoznali ono što mi već dugo preživljavamo.

(Patria) - Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa povodom nestvarnog rješenja u vidu trajnog autobuskog smještaja migranata poslao je izjavu za javnost.

"Nesretni migranti, kojima su autobusi postali trajni smještaj, su u posljednja 24 sata spoznali ono što mi već dugo preživljavamo. Autoritet institucija države Bosne i Hercegovine je sveden na minimum postojanja kojima upravljaju njeni rušitelji, mlitavi zaštitnici i kvazipatriote.

Nemoć državnih institucija tokom migrantske krize pokazuje da je nastupila nova faza dekonstrukcije države, u kojoj učestvuje dobro poznata državna četvorka, koja je najodgovornija što je FBiH postala koncentracioni logor za ljude koji desetinama godina žive u beznađu, dok je FBiH u međunarodnim okvirima nezasluženo označena kao crna fleka na europskoj karti kada je u pitanju humani odnos prema ljudima", navodi Čolpa.

#BiH