Članak

Skupština KS vratila se u zastupničke klupe, odata počast žrtvama u Prijedoru

Sjednici prisustvuje 28 zastupnika.

SARAJEVO, (Patria) – Skupština KS nakon nekoliko mjeseci konačno se vratila u skupštinske klupe, a sjednica se održava u sali Federalnog parlamenta kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere. 

Sjednici prisustvuje 28 zastupnika.

Na dnevnom redu je aktuelna epidemiološka situacija, Prijedlog Zakona o kažnjavanju govora mržnje,  Nacrt Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Kantona Sarajevo.

Također će biti razmatrani i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2020. godinu, JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo za 2020. godinu; JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo za 2020. godinu; JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo za 2020. godinu; JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo za 2020. godinu; JU “Apoteke Sarajevo” za 2020. godinu; JU Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za 2020. godinu; Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu; Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za period 01.01. - 31.12.2020. godine, sa prilozima i Izvještaj o izvršenju finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za period 01.01. - 31.12.2020. godine.

Prije usvajanja dnevnog reda na inicijativu Mahira Devića, šefa Kluba SDA minutom šutnje, učenjem Fatihe odata je počast žrtvama Prijedora. 

#BiH