Članak

Članovi CIK-a sa Palmerom, Nelsonom i Kavalec: Podrška prijedlogu za uvođenje novih tehnologija

Na sastanku je iskazana podrška naporima Centralne izborne komisije BiH i predanom angažmanu ove institucije na poboljšanju izbornog sistema i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini.

SARAJEVO, (Patria) - Danas je u sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu održan sastanak predsjednika i članova Centralne izborne komisije BiH sa američkim specijalnim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthewom Palmerom, ambasadorom SAD u BiH Ericom Nelsonom i šeficom Misije OSCE u BiH ambasadoricom Kathleen Kavalec.

Centralna izborna komisija BiH je učesnike sastanka informirala o ključnim elementima Inicijative za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koja je poslana Parlamentarnoj skupštini BiH dana 16.09.2021.
godine. Osim toga CIK BiH je iskazala važnost uvođenja novih tehnologija u izborni proces te učesnike sastanka informirala da je u tom smislu Vijeću ministara BiH uputila dodatni budžetski zahtjev.

Na sastanku je iskazana podrška naporima Centralne izborne komisije BiH i predanom angažmanu ove institucije na poboljšanju izbornog sistema i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini, te je iskazana potreba da se Inicijativa
Centralne izborne komisije BiH za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH najozbiljnije razmotri u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Predsjednik i članovi Centralne izborne komisije BiH su izrazili zahvalnost za kontinuiranu podršku koju predstavnici administracije Sjedinjenih Američkih Država i Misije OSCE u BiH, pružaju u radu i aktivnostima koje provodi Centralna izborna komisija BiH.

#BiH