Članak

Baručija: SNSD skinuti sa 'političkog kiseonika'

Za osudu je svaki atak na institucije države Bosne i Hercegovine

Nezavisni blok izražava protest zbog sve snažnijih pritisaka zvaničnika iz entiteta Republika Srpska usmjerenih ka Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH u kontekstu afere o nabavci opasnog kiseonika posredstvom firme koja nema potrebnu dozvolu navedene državne agencije.

„Za osudu je svaki atak na institucije države Bosne i Hercegovine a nedopustivo je nezakonito djelovanje, nemušto politiziranje i bilo kakvo poticanje mogućih neregularnosti od strane bilo kojeg zvaničnika a kamo li od strane najviših nosilaca odgovornosti, bez obzira odakle dolazili i kakvu funkciju obnašali.

Nezavisni blok u punom kapacitetu, pogotovo kroz Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine podržava i promovira jedini ispravan način i put a to je zakonito djelovanje svake institucije u ovoj zemlji te najavljuje da će učiniti sve kako bi te i takve institucije dobile još bolje uslove rada počev od zakonskih osnova ali i kroz buduća budžetska planiranja.

Odavno je nedopustivo da SNSD kočnicama i svim silama neustavno stoji na „crijevima pomoću kojih diše Bosna i Hercegovina“ a to su njena zakonodavna i izvršna tijela i organi iz kojih crpe enormne budžete, plate i naknade. Sada su po istom principu, politikanski i po ko zna koji put ali bukvalno stali na „crijevo zakonite nabavke kiseonika“ koji je neophodan bolesnicima odnosno svim građanima,“ izjavila je Aida Baručija, zastupnica Nezavisnog bloka u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

#BiH