Članak

Radončić 'naružio' medije: Ne pravite od Palmera hendikepiranog pregovarača!?

Govoreći o tome da je Palmer naklonjen HDZ-u Radončić je kazao da Bošnjaci nemaju previše međunarodnih prijatelja.

(Patria) - Fahrudin Radončić, lider SBB-a nakon sastanka opozicionih lidera sa američkim izaslanikom za izbornu reformu Matthewom Palmerom govoreći o svojim procjenama u vezi s dogovorima oko izmjena izbornog zakona kazao je da je važno da su Vašington i Brisel veoma jedinstveni i biće veoma uporni da pomognu da ova zemlja izađe iz stanja jedne užasne situacije.

„Pregovori su bili veoma otvoreni. Jasno je, treba reći građanima, da je otpao indirektan izbor članova Predsjedništva i da se radi o nekim idejama gdje bi se brisali etnički prefiksi. Ne bih o detaljima, a odgovornost opozicije je da pomognemo da dođemo do nekih rješenja, a da to ne koristimo kao predizbornu kampanju. Mislim da je to dobra, korektna pozicija, znamo da je neko oborio Aprilski paket za kojim svi žalimo. Taj neko je dobio mandat, ali kada je prošao mandat pa RS bila sto posto ojačana. Danas smo upoznati s time da je vlast  napravila iskorak i mi ćemo ih podržati tamo gdje su naši principi slični“, kazao je Radončić.

Govoreći o tome da je Palmer naklonjen HDZ-u Radončić je kazao da Bošnjaci nemaju previše međunarodnih prijatelja.

„Ta simpatija se istopila pogrešnom politikom i mislim da je veoma loše da dio medija od Palmera pravi hendikepiranog, odnosno pokušava da napravi hendikepiranog pregovarača, on ima veliki kapacitet. On ne favorizira nikoga u pregovorima osim građana BiH“, istakao je Radončić.

#BiH