Članak

Do kraja decembra trojka će odlučiti o kandidatu, predsjednik SDP-a ne bježi od Predsjedništva

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić najavio je podršku te stranke ukoliko Nikšić bude kandidat.

SARAJEVO, (Patria) - Do Nove godine znat će se ko će biti kandidat ispred trojke (SDP BiH, NiP i Naša stranka) za člana Predsjedništva BiH, potvrdio je večeras predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

On je kazao da je sada fokus na odbrani države kako se izmjenama izbornog zakona ne bi išlo u dalje etničke podjele i pravili ustupci Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku. 

"Nismo još razgovarali ozbiljno na tu temu, u ovom trenutku je najmanje važno o tome govoriti. Imamo situaciju kakvu imamo u zemlji i puno je važnije ovo da se riješi nego da li ću biti kandidat, ali ne bježim od toga. Ne znam jesam li kandidat, ali  sam ponosan na činjenicu da se javljaju neke političke stranke koje su rekle da su spremne mene podržati u toj kandidaturi", kazao je Nikšić.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić najavio je podršku te stranke ukoliko Nikšić bude kandidat.

"Dok sam ovamo (s Izetbegovićem op.a.) nekoliko puta bio prevaren, s gospodinom Radončićem nisam imao takvo iskustvo da jedno kaže, a drugo uradi", kazao je Nikšić.

Ukoliko bi Nikšić bio kandidat mogao bi računati na podršku SBB-a, NES.a, PDA. Ako i ne bude ispred Trojke Nikšić će imati podršku SBB-a.

"Ja neću biti čovjek koji će rušiti bilo kakve projekte niti ću kalkulisati neku sigurnost. Ako dođe do ovoga ja sam siguran da ću biti kandidat svih", kazao je i dodao da unutar trojke postoji izuzetna saradnja.

#BiH