Članak

Vučić: Srbija se neće pridružiti sankcijama niti će ih provoditi protiv svog naroda

Ovo donosi brojne izazove ne samo za Republiku Srpsku već i za Srbiju.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas na upit medija odluku Sjedinjenih Američkih Država da uvedu sankcije članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku zbog udara na državu i korupcije. Na listi je i Alternativna televizija iz Banja Luke. 

"Početkom naredne sedmice 10. ili 11. januara razgovarat ću sa Dodikom i predsjednicom RS Željkom Cvijanović. Riječ je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za hitnu i hitru reakciju, posebno ne brzopletu i ovo donosi brojne izazove ne samo za Republiku Srpsku već i za Srbiju.

Srbija nije ni sretna zbog ove odluke, nema sumnje da se Srbija ni u jednoj jedinoj tački, ne samo da se neće saglasiti, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv svog naroda, pripadnika i predstavnika srpskog naroda u BiH i RS. Što se tiče pritiska na medije i sankcija za ATV, to je užasna odluka. Imat ćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija, ali ćemo to ostaviti za vrijeme poslije Božića, rekao je Vučić.

#Region