Članak

Radnik i Posušje podijelili bodove u meču bez golova

Oni su s osvojenim bodom ostali na sigurnih +4 u odnosu na timove u opasnoj zoni

(Patria) - Fudbaleri Radnika i Posušja danas su u Bijeljini odigrali meč 28. kola Premijer lige BiH, koji je bio jako važan u borbi za opstanak. Utakmica je završena bez golova (0:0), a taj ishod sigurno više odgovara gostima.

Oni su s osvojenim bodom ostali na sigurnih +4 u odnosu na timove u opasnoj zoni, u kojoj je Radnik. Bijeljinci su na dnu tabele sa 22 boda.

Dinamičnu utakmicu gledali smo u prvih dvadesetak minuta, a nešto je bolje bilo Posušje, koje je prijetilo već u 2. minuti. Tada je Pavković izašao pred Muminovića, ali golman Radnika ga je uspio zaustaviti.

Šutirao je u 6. minuti i Serdarušić, ali Muminović je još jednom bio na visini zadatka. U 9. minuti je defanzivac Radnika Nikić dugo gradio loptu i čekao da je pokupi Muminović, a to je zamalo iskoristio Lauš. Prikrao se iza leđa Nikiću, šutirao, a Muminović je uz mnogo sreće odbranio taj šut.

Radnik je u narednom napadu imao kolosalnu priliku. Šut Sušića iz idealne pozicije je odbranio Horkaš, a onda Škrijelj sa osam metara šutira preko gola. Bilo je opasno po gol Radnika u 16. minuti kad je iz slobodnjaka centrirao Serdarušić. Lopta je visoko odskočila i potom pala na prečku gola Radnika.

Sredinom prvog dijela opao je tempo utakmice, a do kraja poluvremena vidjeli smo još samo šansu Bešlića za goste u 31. minuti. Tada je on šutirao pored gola.

Prvu pravu priliku u drugom dijelu imao je Radnik. Pantelić je izašao sam pred Horkaša, ali je on odbranio njegov šut, da bi na odbijenu loptu natrčao Blagojević i poslao je preko gola.

U 66. minuti je napadač Posušja Pavković šutirao pored gola, a isti igrač je veliku šansu imao u 75. minuti. Tada je primio jednu povratnu loptu na 6-7 metara od gola, ali predugo se potom namještao i izblokiran je.

Mogao je to kazniti na drugoj strani rezervista Radnika Urošević, ali očajno je šutirao u velikoj šansi i promašio!

Do kraja je ostalo 0:0.

#Sport