Članak

Mehmedović: EU sa 165 miliona eura nagradila Vučića što nije uveo sankcije Rusiji

Vučić je obavio posao i za to dobija 165 miliona eura. Ni sumnjali nismo da se EU slaže sa srpskim svetom i Vučićem koji je provodnik za ruski uticaj na Balkanu.

(Patria) - Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen svoju posjetu Zapadnom Balkanu krunisala je nevjerovatnim potezom: Srbiji 165 miliona eura za pomoć oko energenata, za
BiH 71 milion. Ovo je sramni potez von der Leyen. Vučić ne uvodi sankcije Rusiji, održava Putina na Balkanu, Vučić i dalje sjedi na dvije stolice, Vučić gradi naftovod da bi se preko Orbana skopčao na ruski gas, a EU ga u tome finansira, kaže Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu PS BiH. 

"Omjer stanovništva bio je faktor: BiH dobija manje od polovine. Ovo je nagrada EU Vučiću za sastav nove proruske vlade, za postavljenje vojvode srpskog sveta na čelo BIA, za izbacivanje Zorane Mihajlović iz nove Vlade Srbije jer je Mihajlović poznata po svom zalaganju za smanjivanje gasne zavisnosti Srbije od Rusije i čvršćim vezama sa Evropskom unijom i Zapadom - u više navrata je poručivala da Srbija treba da počne da razmišlja o uvođenju sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, imajući u vidu da se nalazi na putu ka članstvu u EU.

Vučić je obavio posao i za to dobija 165 miliona eura. Ni sumnjali nismo da se EU slaže sa srpskim svetom i Vučićem koji je provodnik za ruski uticaj na Balkanu. I Merkelova je dugo godina takvu poziciju Srbije nagrađivala. Tajni dilovi Putina i EU i dalje su aktivni na Balkanu. Vučićev odgovor Von der Leyen nakon primitka poklona od 165 miliona eura sve govori: od njega ništa nije traženo. To je sam Vučić rekao: “Kada vam neko daje novac a nije vam tražio za to bilo šta, morate da kažete ogromno hvala”, rekao je Vučić", podsjeća Mehmedović. 

#BiH