Članak

Efendić: Želja mi je da izgradimo političku stranku kakva treba svima u BiH

Dodao je da su va principa koja je najavio da će proklamovati - 1. Da kadrovi Stranke za BiH rade za opće dobro, 2. Da pokažu rezultate u zadacima koje budu obavljali. 

SARAJEVO, (Patria) - Prihvatio sam ponudu da budem imenovan za v.d. predsjednika Stranke za BiH sa željom da predanim radom, izgradimo odgovornu, dosljednu, demokratsku političku stranku kakva treba svima u BiH, kazao je Semir Efendić na predstavljanju na poziciju lidera Stranke za BiH. 

"Zahvaljujem se na povjerenju i uvjeren sam da ćemo u vremenu pred nama uspjeti prikupiti dovoljan broj ljudi sa iskrenom namjerom sposobnostima i znanjem da radimo na ovom zadatku. Kao jednu od stvari su prevagnule istakao bih program Stranke za BiH koji se može sažeti u njeno ime, a to je država Bosna i Hercegovina. Naša politička scena je opterećena brojnim temama koje ne vode rješenju. Postoje brojne rasprave koje nisu ključne, jer ključno je da sve naše institucije rade", poručio je Efendić.  

Dodao je da su dva principa koja je najavio da će proklamovati - 1. Da kadrovi Stranke za BiH rade za opće dobro, 2. Da pokažu rezultate u zadacima koje budu obavljali. 

"Kada sam stekao uvjerenje da moj daljni angažman u SDA ne može dati veći doprinos, odlučio sam se na ovaj korak i pozivam sve da na ovaj korak gledaju bez ikakvih predrasuda", rekao je Efendić i napomenuo je da je u prethodna dva ciklusa imao podršku Stranke za BiH na nivou općine Novi Grad. 

Odgovarajući na pitanja novinara, Efendić kaže da je samo na državnom nivou neophodan koalicioni sistem vlasti, a da bi volio da građani na nižim nivoima izaberu i daju povjerenje samo jednoj stranci. 

Predstavljanju Efendića prisustvovali su brojni predstavnici organa Stranke za BiH.

Efendić kaže da još nije razgovarao s nosiocima vlasti u Kantonu Sarajevo, ali da jeste s ministrima u Vladi KS. Ističe da je sa Elmedinom Konakovićem bio u organima SDA. 

#BiH