Članak

Britanska ministrica zdravstva pozitivna na koronavirus

Britanska ministrica zdravlja pozitivna je na korona virus, što je uzrokovalo strah o mogućem širenju unutar vladinih redova.

(Patria) – Britanska ministrica zdravstva pozitivna je na korona virus, što je uzrokovalo strah o mogućem širenju zaraze unutar vladinih redova.

Nadine Dorries (62) prva je članica parlamenta s dijagnozom, a prije saznanja o zarazi, prisustvovala je prijemu u sjedištu vlade zajedno sa premijerom, njegovom vjerenicom koja je u drugom stanju, kao i drugim visokim zvaničnicima.

Dorries je kod kuće, u samoizolaciji, a javnosti se obratila putem Twittera, zahvaljujući za želje za ozdravljenje, nadajući se da je 'najgore prošlo'. Kaže da se plaši za majku koja ima 84 godine i koja je također počela kašljati.

Inače, broj slučajeva infekcije u Velikoj Britaniji skočio je na 373, sa šest fatalnih ishoda.

Istovremeno, svijet se nastavlja suočavati s još uvijek nedovoljno istraženim virusom: Turska je registrirala prvi slučaj, Austrija je zatvorila granice za sve koji dolaze iz Italije gdje je život izgubilo još 168 osoba.

Slovenija je najavila zatvaranje granice s Italijom, što je francuski predsjednik Macron nazvao 'lošom odlukom'.

Generalni sekretar španske desničarske stranke Vox pozitivan je na koronavirus što je utvrđeno nakon što je učestvovao u masovnom okupljanju.

Iran je prijavio još 54 smrtna slučaja.

Predsjednik Evropskog parlamenta je najavio da će narednih 14 dana raditi od kuće, a Francuska je najavila da će se utakmice 1. i 2. fudbalske lige do 15. aprila održavati iza zatvorenih vrata.

U svijetu je reigistrirano ukupno 113.255 slučajeva zaraze koronavirusom, a život je usljed posljedica do sada izgubilo 3.964 osoba. Više od polovine zaraženih se oporavilo, piše Euronews.

 

#Svijet
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');