Članak

Veliki protest prosvjetnih radnika u Zagrebu

Glavni zahtjev štrajkaša je povećanje koeficijenata složenosti posla za 6,11 posto.

(Patria) - Sindikati osnovnih i srednjih škola koji štrajkaju već gotovo mjesec dana zahtijevajući povećanje plaća učiteljima i nastavnicima, organizirali su danas u Zagrebu veliki prosvjed pod sloganom 'Hrvatska mora bolje', javlja N1.

 Glavni zahtjev štrajkaša je povećanje koeficijenata složenosti posla za 6,11 posto. Više od 15.000 nastavnika okupilo se na današnjim velikim protestima prosvjetnih radnika u Zagrebu. Okupljeni na Trgu Republike Hrvatske skandiraju: "Dosta, dosta."

"Na ovom trgu bilo nas je prije 3 godine gotovo toliko za bolje obrazovanje. I svi smo bili ponosni. Danas, kada vidim koliko nas je ponovno za obrazovanje, još smo više ponosni, ali ima jedan okus gorčine u meni. Zašto moramo ponovno doći za obrazovanje?!, upitao je Branimir Mihalinec.

"S nama su ovdje i građani koji nas podupiru i velika im hvala što su nas došli podržati. Prvu pobjedu smo odnijeli, vratili smo svoje dostojanstvo sami! Ne može nas više nitko poniziti, ma što da o nama govorio, jer mi smo učitelji! Ponosni što smo učitelji!, poručio je Mihalinec.

Jednog dana ćemo postići dogovor s Vladom o plaćama. Jednog dana. Smanjit ćemo zaostajanje plaćama, vratit ćemo se i u učionice, nastavit ćemo raditi svoj posao, ali posao u kojem osjećaj ponosa nijednog trenutka više neće izaći iz nikog od nas, nikada više u ovoj zemlji ne smije biti učitelja koji će pognuti glavu pred drugima koji ga sramote!

Ponosno možemo svakom pogledati u oči, jer mi smo oni koji radimo na budućnosti, mi smo oni koji kreiramo budućnost Hrvatske. Nisu to političari, oni su kočničari!, rekao je.

"Mi nemamo veze s politikom, ovaj štrajk držao je teren! Nemojte nas miješati s politikom, ovdje smo za bolje obrazovanje!, poručila je na kraju prosvjeda glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja, Ana Tuškan.

#Region