Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 25.09.2019 16:08:00

U potpunosti omogućen prilaz invalidnim osobama na Trebevićkoj žičari

Foto Arhiv

(Patria) - Samostalan prilaz i korištenje Trebevićke žičare u potpunosti je omogućen invalidnim osobama, a nakon što su okončani radovi na dijelu vanjskog uređenja.
Jedna od najvećih sarajevskih atrakcija i najuspješnijih poslijeratnih investicija, sada je u cjelosti prilagođena prema najvišim evropskim i svjetskim standardima za invalidne osobe i na polaznoj i na dolaznoj stanici. Osim osiguranih i označenih parking mjesta, osposobljeni su funkcionalni lift i ulazna rampa po najvišim standardima, a gondole su projektovane za nesmetan ulazak osoba sa smanjenom mobilnošću.

Na dolaznoj stanici je osim lifta postavljena i rampa za izlazak iz objekta, te za bezbjedan pristup Trebeviću, popularnom sarajevskom izletištu. Trebevićka žičara kao jedna od najvećih investicija ove gradske administracije nastavlja da privlači veliki broj posjetilaca, a naša je obaveza da taj objekt čuvamo i razvijamo u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Na ovaj način, Grad Sarajevo nastavlja razvijati najveći sarajevski park i veliku turističku atrakciju koja je u potpunosti opravdala svako ulaganje. 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android