Članak

Požar u Istočnom Sarajevu: Iz RS-a tražili pomoć sarajevskih vatrogasaca pa se dva puta predomislili

Ipak, nakon što je požar dosegao veće razmjere po pozivu kolega iz Istočnog Sarajeva oko 18:30 dvije sarajevske ekipe vatrogasaca uputile su se na lice mjesta. 

ISTOČNO SARAJEVO, (Patria) – Požar koji je izbio u subotu ujutro u hali preduzeća „Energoinvest-Raop“ možda je mogao biti i ranije ugašen da su se ranije pridružile i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. Za Patriju je iz PVB Sarajevo potvrđeno da je prvi poziv za pomoć upućen po izbijanju požara, ali da su se kolege iz RS-a predomislile te se ekipe koje su bile spremne nisu uputile na teren. 

Ipak, nakon što je požar dosegao veće razmjere po pozivu kolega iz Istočnog Sarajeva oko 18:30 dvije sarajevske ekipe vatrogasaca uputile su se na lice mjesta. 

Požar je buktio više od 24 sata, a tek u nedjelju je lokalizovan. U gašenju požara učestvovale su sve raspložive ekipe vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva, kao i pripadnici EUFOR-a. 

U požaru je izgorjela najveća hala koja je bila prazna, a iz SDS-a su upozorili da su sve mašine ranije izvučene i prodate na nezakonit način. Dok iz SDS-a ostavljaju mogućnost da je požar i namjerno izazvan, iz preduzeća "Elektroinženjering" Banja Luka koje je vlasnik imovine bivšeg "Energoinvesta" u Istočnom Sarajevu, tvrde da požar nije podmetnut već da je riječ o nesretnom slučaju.

Iz "Elektroinženjeringa" navode da je do požara došlo nesretnim slučajem, za koji je odgovorno društvo "Tola company" iz Zenice, koje je prihvatilo odgovornost i isplatit će svu nastalu štetu Društvu.

#BiH