Članak

Uroš Eleković na protestima u Beogradu: Srbija je posvađana sa svim komšijama

Predsjednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković je okupljenima kod Terazijske česme kazao da se "banda" koja je otjerana 5. oktobra 2000. ponovo vratila

BEOGRAD, (Patria) - Predsjednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković poručio je na protestima Jedan od pet miliona u Beogradu da je Srbija već sedam godina okupirana, posvađana sa svim komšijama, zemlja u kojoj su uništeni mladost i porodice i zarobljena sloboda.

Elekovć je okupljenima kod Terazijske česme kazao da se "banda" koja je otjerana 5. oktobra 2000. godine ponovo vratila, a da je isto bilo i 2003., pa i 2012. godine, ali da ima još "mnogo hrabrih ljudi u Srbiji koji će da joj se suprotstave", prenijela je u saopštenju Nova stranka.

"Utamničili su nam slobodu kao najveću vrijednost. Prije sedam godina, kada su formirali prvu Vladu, sa nepismenim, neobrazovanim i nevaspitanim ljudima zarobili su demokratiju, razorili naše društvo. Mogu da se presvlače, da nam pričaju kako su se promijenili, ali mi znamo s kim imamo posla", istakao je Eleković.

On je kazao da su pred narodom dva zadatka, jedan je "da banda, na čelu sa Vučićem, mora da ode u historiju i političku prošlost", te da se zato mjesecima organizuju protesti "zahtjevajući uslove za fer i poštene izbore".
 

#Region