Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 26.05.2019 16:27:00

Veliki broj učesnika biciklističke trke „Vozim za nekoga sa autizmom“

Foto: Općina Novi Grad

SARAJEVO, (Patria) - Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Udruženjem za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju EDUS organizirali su danas rekreativnu biciklističku trku pod sloganom „Vozim za nekoga sa autizmom“.

Vožnji biciklima od zgrade RTV doma do Centra „Safet Zajko“ su se pridružile brojne javne ličnosti, sportisti i rekreativci, među kojima je i predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović sa porodicom, kao i brojni građani, a u parku Centra „Safet Zajko“ nastavljeno je druženje uz prigodan program koji je za mališane, ali i druge prisutne građane priredio Latif Moćević i „Mravko Travko“.

Cilj organiziranja ovakvog događaja, u vremenu brzog tempa života, kada sve više gubimo osjećaj za druge i drugačije, kako je kazala Amra Ibrahimović, savjetnica za odnose sa medijima Općine Novi Grad Sarajevo je da ispričamo javnosti da se može i voziti, i živjeti i disati i voljeti sa djecom sa autizmom. 

Mirza Teletović koji se ovom događaju pridružio sa suprugom i djecom, istakao je značaj prisustva njegove djece ovakvim događajima.

„Važno je da djeca i mladi ljudi znaju važnost ovakvih događaja, da se širi pozitivno razmišljanje o ovakvim projektima kojima pokazujemo solidarnost i podržavamo rad sa djecom. Jako je bitno da se ovakvi projekti prepoznaju i da se nastave u kontinuitetu, ne samo jednom godišnje“, kazao je Mirza.

Igor Isanović, trijatlonac iz Sarajeva naglašava da su događaji poput ovog važni zbog upoznavanja javnosti sa djecom iz EDUS-a, te da se djeci želi dati do znanja da nisu sami  i da ih podržavamo u svemu što rade.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android