Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 29.03.2019 11:26:00

Zatražen pritvor za osobu osumnjičenu za trgovinu 666 kilograma droge

Foto Arhiv

(Patria) - Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, provredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog V.A. rođenog 1981. godine. Navedeni osumnjičeni, za kojim je bila raspisana policijska potraga, lišen je slobode jučer, a lišenje slobode izvršili su policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta u kojem je početkom ove godine, na graničnom prijelazu Gradiška, zaplijenjena kamionska pošiljka opojne droge „marihuana“-skank u količini od oko 666 kilograma, što je jedna od najvećih zaplijena opojne droge u ovoj godini.

U okviru predmeta ranije su lišena slobode trojica osumnjičenih, tako da su sa jučerašnjim lišenjem slobode lišene ukupno 4 osumnjičene osobe.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumjičenog, za kojim se tragalo nekoliko mjeseci, te opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android