Članak

Ermin Pavica osim svog zapalio i vozilo Dževada Mašića

Pavica je osumnjičen i da je zapalio svoje vozilo golf 2 nekoliko dana prije ispred porodične kuće u selu Kukavice, kao i da je sam sebi slao prijeteće SMS poruke. Protiv njega je već podnesen izvješt

ROGATICA, (Patria) - Policijski službenici Policijske stanice Rogatica, dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo-Područna kancelarija Višegrad, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Ermina Pavice (1988.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Naime, Pavica se sumnjiči da je dana 25.11.2017. godine, u mjestu Kukavice, opština Rogatica, ispred porodične kuće vlasništvo Dževada Mašića polio benzinom i otvorenim plamenom zapalio prednji dio teretnog motornog vozila marke „Volkswagen“, tip „70X0D“, vlasništvo navedenog, usljed čega je u požaru u potpunosti izgorio prednji dio i dio karoserije vozila.

Inače, Dž.M. je 25.11.2017. godine, oko 23,15 sati prijavio, da u dvorištu porodične kuće, u mjestu Kukavice gori vozilo koje je u njegovom vlasništvu. 

Pavica je osumnjičen i da je zapalio svoje vozilo golf 2 19. novembra ispred porodične kuće u selu Kukavice, kao i da je sam sebi slao prijeteće SMS poruke nekoliko dana prije. Protiv njega je već podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu. 

#BiH