Članak

CIK

PROVJERA POBJEDE S JEDNIM GLASOM VIŠE U Bosanskom Petrovcu će se ponovo brojati glasovi

(Patria) - Stranka demokratske akcije (SDA) Bosanski Petrovac obavijestila je javnost da je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) na današnjoj 95. sjednici donijela naredbu o ponovnom brojanju glasova u izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac gdje je Bobana Velaga Lipić (SNSD) pobijedila Mahmuta Jukića (SDA) s jednim glasom razlike.

- Odluka o ponovnom brojanju glasova smatramo jedinom ispravnom za uklanjanje svih sumnji u izborni proces u Bosanskom Petrovcu, budući da naš kandidat za načelnika zaostaje za kandidatom SNSD-a za samo jedan glas - navodi se u saopćenju predsjednice Općinskog odbora SDA Bosanski Petrovac Ansele Husetić.

Ponovno brojanje glasova zakazano je za 28. oktobar 2024. godine, a konačni ishod, bez obzira na rezultat, bit će prihvaćen od strane SDA kao volja građana Bosanskog Petrovca. Husetić je istakla da je transparentnost u izbornom procesu od ključne važnosti za očuvanje povjerenja građana u demokratske institucije i izborni sistem.

#aktuelno #AnseleHusetic #BobanaLipic #BosanskiPetrovac #Demokratija #Glasovi #Izbori #MahmutJukic #SDA #Transparentnost
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');