Članak

UVODE SE DODATNI AUTOBUSI

Počinju radovi na desnoj traci u ulici Kulina bana, tramvajski saobraćaj odvijat će se od Skenderije do Ilidže

(Patria) - U sklopu projekta rekonstrukcije glavne gradske saobraćajnice, od sutra počinju radovi na desnoj traci u ulici Obala Kulina bana i radovi na trotoarima od Skenderije do mosta Ćumurija.

Zbog ovih radova, doći će do promjene u tramvajskom saobraćaju. Saobraćaj se na desnoj strani neće odvijati, a tramvaji će za vrijeme izvođenja radova voziti od Ilidže do Skenderije i nazad. Takav režim ostaje na snazi do 5. decembra.

U autobuskom saobraćaju neće doći do izmjena režima saobraćaja, te će autobusi voziti na ovoj saobraćajnici u traci koja će biti prohodna. Autobuski saobraćaj će biti pojačan sa linijama od Željezničke stanice do Vijećnice.

Obaveza izvođača je da obezbijedi odvijanje saobraćaja na način da ni u jednom momentu ne bude ugrožena sigurnost pješaka, biciklista, korisnika javnog prevoza i ostalih učesnika u saobraćaju.

Pozivamo sve učesnike u saobraćaju, da koriste alternativne pravce, da planiraju svoje putovanje kroz ovaj dio grada, obzirom na zahtjevne radove koji predstoje u narednom periodu.

Svim građanima se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju, saopćeno je iz press službe Vlade KS.

#BiH #obnova #saobraćaj #tramvaji
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');