Članak

JEDAN POLICAJAC UBIJEN

Napad na policiju u Bosanskoj Krupi okvalifikovan kao terorizam

(Patria) - Nakon napada koji se desio sinoć u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, kada je mlađi maloljetnik (2009. godište) nožem napao dvojicu policajaca od kojih je jedan izgubio život, a drugi je povrijeđen okarakterisan je kao krivično djelo terorizam.

Ovu informaciju Faktoru su potvrdili iz Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona.

- Uviđaj je trajao od 22 do 00.30 sati, a obavili su ga pripadnici Sektora krim-policije i dežurni kantonalni tužilac. Nakon uviđaja, tužilac se izjasnio da ovo djelo ima obilježja krivičnog djela iz člana 201 KZ-a FBiH, tačnije terorizam - potvrdio nam je Adnan Beganović, glasnogovornik Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona.

On je dodao da je policajac koji je preživio napad tokom noći operisan u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću i da je njegovo trenutno zdravstveno stanje stabilno.

Nažalost, njegov kolega, koji je imao teže povrede, preminuo je u transportu ka bolnici.

Faktoru je nezvanično potvrđeno iz izvora bliskih istrazi da je ubijen policajac Ozren Maran, a povrijeđen je njegov kolega Avdo Hasanović.

Zasad je poznato da je maloljetnik bio sam u trenutku samog napada, a da li je potpunosti djelovao sam i koji su tačni motivi napada bit će utvrđeno istragom koja je u toku.

#aktuelno #BosanskaKrupa #napad #policija #terorizam
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');