Članak

KONFERENCIJSKA LIGA

Sjajni Borac slavio protiv APOEL-a na Kipru

Banjalučki Borac večeras je u okviru drugog kola ligaškog dijela Konferencijske lige slavio na gostovanju kod APOEL-a iz Nikozije s minimalnih 1:0

(Patria) - Banjalučki Borac večeras je u okviru drugog kola ligaškog dijela Konferencijske lige slavio na gostovanju kod APOEL-a iz Nikozije s minimalnih 1:0, piše Faktor.ba.

U prvom poluvremenu nije bilo puno uzbuđenja, tek jedan poništen pogodak.

Prvak BiH je bolje otvorio meč, a onda su domaći uzeli loptu u svoj posjed. U 24. minuti nakon prekida zatresla se mreža Borca, no na asistenciju VAR-a pogodak Petrovića poništen je zbog nedozvoljene pozicije.

Do kraja prvog dijela bez uzbuđenja i ostalo je 0:0.

Početkom drugog dijela Borac prijeti preko Savića, a zatim i Ogrineca. Hrabri su bili Banjalučani, pa im se to na kraju i isplatilo.

U 64. minuti Stefan Savić je ubacio iz prekida, čini se da lopta nikoga nije dirala u šesnaestercu i odsjela je u mreži APOEL-a.

U 73. minuti dalekometna bomba Abagne, ide to tik pored gola Borca.

Pritiskao je APOEL, ali bilo je to zaista jalovo. Zatim je Vranješ imao veliku šansu za Borac, a u 84. minuti korner za domaće, ali nisu uspjeli pogoditi.

Imao je priliku i El Arabi, međutim ni on nije bio precizan.

Izdržao je Borac i na kraju upisao tri velika boda. Banjalučani su tako ostvarili historijsku pobjedu u ligaškoj fazi Konferencijske lige, te osvojili četvrti bod ove sezone.

Tablice omogućuje Sofascore

#Evropa #FKBoracBanjaluka #fudbal #KonferencijskaLiga #sport
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');