Članak

TUZLA

Izetbegović: Uvjerljiva pobjeda u TK i ogromno povjerenje građana dodatna obaveza za podmlađenu ekipu SDA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je u Tuzli održao radni sastanak s članovima Kantonalnog odbora SDA TK, načelnicima gradova i općina, te izabranim zvaničnicima SDA na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.

(Patria) - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je u Tuzli održao radni sastanak s članovima Kantonalnog odbora SDA TK, načelnicima gradova i općina, te izabranim zvaničnicima SDA na kantonalnom, federalnom i državnom nivou.

Tokom razgovora je ocijenjeno da je aktuelna politička i ekonomska situacija u najmnogoljudnijem kantonu stabilna zahvaljujući procesima koje predvodi SDA sa koalicionim partnerima.

Posebna pažnja posvećena je analizi rezultata Lokalnih izbora. Izetbegović je izrazio zadovoljstvo ravnomjernim rastom broja glasova SDA u prosjeku od 20 posto u cijeloj FBiH.

- SDA je još jednom potvrdila da je uvjerljivo najjača stranka probosanskog bloka i da je ona izbor naroda, baš onako kako je glasio naš izborni slogan.

Osvojili smo skoro 260.000 glasova u FBiH, povećali broj načelnika i broj vijećnika, a u ukupnom zbiru glasova skoro dva i po puta smo jači od druge i treće stranke u FBiH - SDP-a i HDZ-a.

Primjera radi, sama SDA je osvojila 53.000 glasova više od svih stranaka Trojke zajedno - poručio je Izetbegović.

Poseban uspjeh, kako je rekao, SDA je ostvarila u Tuzlanskom kantonu, gdje je osvojila osam od 13 načelničkih pozicija, te povećala broj mandata u gradskim/općinskim vijećima sa 98 na 131.

Broj glasova koje SDA osvaja u Tuzlanskom kantonu na lokalnim i općim izborima konstanto raste u posljednja tri izborna ciklusa, te je za četiri godine povećan za 14.000, i to uz smanjenu izlaznost.

Izetbegović je čestitao rukovodstvu KO SDA TK, na čelu sa Šekibom Umihanićem, općinskim odborima, novoizabranim načelnicima i vijećnicima, te kompletnoj podmlađenoj stranačkoj strukturi izuzetan izborni rezultat.

Zajednički je ocijenjeno da veliko povjerenje birača nosi sa sobom i veću odgovornost, te da se u tom smislu dodatno treba intenzivirati komunikacija i rad s građanima na terenu.

Tokom boravka u Tuzlanskom kantonu, Izetbegović je, u pratnji potpredsjednika SDA Muamera Zukića, posjetio i Općinski odbor SDA Kladanj, iskoristivši priliku da čestita pobjedu načelniku Kladnja Edisu Šariću.

#BiH #politika #SDA #Tuzla #TuzlanskiKanton
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');