Članak

SARAJEVO

Na dnevnom redu Parlamenta FBiH uvođenje neradne nedjelje za trgovce

(Patria) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragan Mioković sazvao je za danas i sutra redovnu 14. sjednicu u aktuelnom mandatu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

U najavljenom dnevnom redu je mnoštvo zakona, među kojima i prijedlog za uvođenje neradnog dana nedjeljom za radnike u trgovini.

Većina ostalih zakona je u formi nacrta, a jedan od njih je i zakon o zaštiti prijavilaca nepravilnosti u Federaciji BiH.

Nacrt je utvrdila ljetos i Parlamentu predložila Federalna vlada, najavljujući učinkovit sistem zaštite osoba koje prijavljuju nepravilnosti iz domena povrede javnog interesa, uključujući koruptivne radnje, kršenje ljudskih prava, kao i zloupotrebu službenih ovlasti ili službenog položaja.

Među ostalim najavljenim tačkama dnevnog reda 14. sjednice Predstavničkog doma su i predloženo dodatno zaduženje Federacije BiH kod Evropske banke za obnovu i razvoj, radi izgradnje tramvajske pruge u Kantonu Sarajevo "Ilidža - Hrasnica".

Krajnji dužnik u ovom kreditu, ukoliko ga odobri Federalni parlament, bio bi Kanton Sarajevo.

U najavljenom dnevnom redu je i imenovanje generalnog revizora i zamjenika u Uredu za reviziju institucija Federacije BiH.

#Hrasnica #Ilidža #Korupcija #Mioković #Nedjelja #Parlament #Revizija #Sarajevo #Zakoni #BiH
', 'auto'); ga1('send', 'pageview'); console.log('analytics', '');