Članak

JAVNA PRESS KONFERENCIJA

Zastave s ljiljanima pred zgradom OHR-a

U 17 sati očekuje se obraćanje intelektualaca i javnih ličnosti na javnoj press konferenciji preko puta zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.

(Patria) - U 17 sati očekuje se obraćanje intelektualaca i javnih ličnosti na javnoj press konferenciji preko puta zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu.



Organizatori su ovu pressicu organizovali u znak protesta zbog upornog antibosanskog, antievropskog i antidemokratskog djelovanja visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Kao što možete vidjeti na našim fotografijama, sve je spremno za obraćanje intelektualaca, a prisutan je i nemali broj građana koji su sa sobom ponijeli zastave Republike Bosne i Hercegovine s ljiljanima. A tu su i neke parole poput "Bosna je zemlja svih njenih Slavena" i "Provedite presude ESLJP".


Foto: Patria

"Namjera visokog predstavnika je da zloupotrijebi autoritet ove važne institucije internacionalne zajednice za BiH kako bi nakon šest izrečenih presuda Evropskog suda za ljudska prava, predstojeću, finalnu presudu u slučaju 'Kovačević', obezvrijedio.

Uvjereni da se tim činom blokira izgradnja evropske, moderne bosanske države i obnova tradicionalnih vrijednosti zajedničkog života i nekonfliktnog društva, pozivamo sve patriote na političko jedinstvo.


Foto: Patria

Odbijamo da se instrumentalizira i proizvodi strah od građanskog društva, države ljudskih i političkih prava i građanskih sloboda, projektovanim scenarijima nasilnih konflikata. To je samo oblanda za legitimiziranje političkih rezultata presuđenih udruženih zločinačkih poduhvata i genocida.



Novinari će moći postavljati pitanja bilo kojem od prisutnih učesnika javne press konferencije. Građani koji se pojave na press konferenciji moći će pratiti i pitanja i odgovore prisutnih učesnika", poručili su organizatori.

#ChristianSchmidt #intelektualci #Krug99 #OHR #visokipredstavnik #BiH