Članak

FREKVENTNA ULICA

Počeli radovi na obnovi saobraćajnice u Olimpijskoj ulici

(Patria) - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je početak radova na obnovi saobraćajnice u ulici Olimpijska, novom projektu Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve KS na području općine Novi Grad.

Projektom je predviđena obnova 622 metra saobraćajnice i obnova trotoara sa obje strane. Trotoari uz ovu saobraćajnicu se nalaze u izrazito lošem stanju i izuzetno su nesigurni za pješake. Obnova će vršiti od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do kružnog toka. Olimpijska ulica nije obnovljena od Olimpijade.

“Obnovom ove saobraćajnice dobit ćemo kvalitet i sigurnost, jer se nalazi u lošem stanju. Ove godine obnavljamo Olimpijsku, a sljedeće godine plan nam je da obnovimo i saobraćajnicu koja se nalazi u izuzetno lošem stanju, onu u ulici Ive Andrića. Na taj način ćemo dobiti kvalitetnu funkcionalnu cjelinu, u koju su Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve KS uložili značajna sredstva, a koja spaja dva dijela Novog Grada. Ta cjelina će nas voditi od kružnog toka sa Aerodroma, preko A transverzale, Olimpijskom ulicom, ulicom Ive Andrića, preko kružnog toka u Džemala Bijedića i dalje mostom prema IX transverzali i autoputu", istakao je ministar Šteta.

Radovi na obnovi saobraćajnice u ulici Olimpijska počeli su danas, a izvođač radova je KJKP RAD. Vrijednost radova je 705.981,96 sa PDV-om, a novac je osiguran iz budžetskih sredstava Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve KS.

#BiH #saobraćajnica #Olimpijskaulica #AdnanŠteta