Članak

LIGA NACIJA

Zmajevi večeras na Puškaš Areni gostuju Mađarima

Fudbalska reprezentacija BiH večeras od 20.45 sati na stadionu Puškaš Arena u Budimpešti protiv domaće Mađarske igra meč drugog kola UEFA A Lige nacija.

(Patria) - Fudbalska reprezentacija BiH večeras od 20.45 sati na stadionu Puškaš Arena u Budimpešti protiv domaće Mađarske igra meč drugog kola UEFA A Lige nacija.

Prilika je to za izabranike selektora Sergeja Barbareza da upišu prve bodove u novoj sezoni ovog takmičenja, nakon što su u subotu visoko poraženi u Nizozemskoj (5:2).

Na Puškaš Areni sinoć je održan trening Zmajeva, a upriličena je i službena press-konferencija. Novinarima su se obratili selektor Barbarez i reprezentativac Nikola Katić.

- Mađarska je nastupila na posljednjem Evropskom prvenstvu i mene su oduševili trkačkim segmentom igre, kao i svojim pristupom. Imaju igrače u zaista vrhunskim klubovima i u svakom slučaju su favoriti protiv nas.

Oduševljen sam njihovom reprezentacijom, trenerom, pristupom, njihovim načinom igre i svime onim što su napravili posljednjih godina.

Mislim da jedan loš rezultat neće uništiti sve ono dobro što su napravili do sada. Vidjet ćemo sutra šta će se desiti - rekao je Barbarez.

Nikola Katić osvrnuo se na prethodnu utakmicu Zmajeva protiv Nizozemaca.

- Naravno, bilo je dosta grešaka protiv Nizozemske, što individualnih, što timskih. Odmah smo se nakon utakmice bacili na analizu.

Na ovom nivou nemate puno vremena za osvrtanje unazad, morate to raditi brzo. Dobro smo radili u proteklom periodu i nadam se da će to biti temelj za naš napredak u budućnosti - dodao je Katić.

Utakmicu Mađarska - Bosna i Hercegovina moći ćete pratiti na programu BHRT-a.

#BudimpeštiProtivDomaćeMađarske #FudbalskaABosneHercegovine #NizozemciOčekivanoBoljiZmajeva #PrveBodoveNovojSezoni #SedamGolovaEindhovenu #SelektoraSergejaBarbareza #StadionuPuškašArena #SubotuVisokoPoraženiNizozemskoj #UEFAALigeNacija #SPORT