Članak

RADOVI U TOKU

Još jedno igralište na Ilidži ulazi u posljednju fazu radova

(Patria) - U proteklom periodu na području općine Ilidža izgrađeno je nekoliko dječijih igrališta ali i terena za sport i rekreaciju.

Pored dva velika sportsko-rekreativna centra "Čarli" i "Beban", izgrađena su ili obnovljena dječija igrališta u naseljima Donji Kotorac, Stojčevac, Lužani, Otes, Rakovica, Kovači kao i u naselju Pejton.

Istovremeno se odvijaju radovi na još dva igrališta, i to u mjesnim zajednicama Blažuj i Sokolović Kolonija.

Buduće okupljalište djece i mladih na lokalitetu Gladnog polja nalazi se u završnoj fazi izgradnje, a konture su itekako vidljive.

"U proteklom periodu mnogo smo uradili na izgradnji i rekonstrukciji sadržaja za sport, rekreaciju, ali i za sigurnu i bezbrižnu igru najmlađih stanovnika Ilidže. Sadržaj poput igrališta u Gladnom polju definitivno je nešto što je nedostajalo Mjesnoj zajednici Blažuj, a naša je želja da svaka ilidžanska mjesna zajednica ima mjesto za sigurnu igru poput ovog", kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, koji je i ovog puta pohvalio angažman i rad Javnog preduzeća Ilidža koje je izvođač radova na izgradnji igrališta.

Asfaltirane su sve površine, instalirani golovi i koševi, ocrtane linije terena a postavljena je i zaštitna ograda na budućem igralištu koje se nalazi na površini od 2.200 metara kvadratnih.

Uposlenici Javnog preduzeća Ilidža obavili su veliki dio posla. Preostalo je postavljanje mobilijara za igru najmlađih, a nakon što budu instalirane ljuljaške, njihalice, klackalice, tobogani i penjalice očekivati je da će otvorenje ovog igrališta u Mjesnoj zajednici Blažuj biti ubrzo.

#BiH #OpćinaIlidža #NerminMuzur #dječijaigrališta