Članak

LIDER SNSD-a

Dodiku kazne CIK-a teško pale: Platili smo više od 100.000 KM za preuranjenu kampanju

Na lokalnom nivou nemamo nijednu sredinu koja je polarizovana, od petka izlazimo sa lijepljenjem prvog plakata u Banjoj Luci, a ja ću ga zalijepiti u Zvorniku.

Foto: Milorad Dodik/X

(Patria) - U Doboju će sutra, s početkom u 13 sati, biti održana sjednica Glavnog odbora SNSD-a na kojoj ćemo postaviti određene ciljeve koje ćemo promovisati u izbornoj kampanji, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

- Na lokalnom nivou nemamo nijednu sredinu koja je polarizovana, od petka izlazimo sa lijepljenjem prvog plakata u Banjoj Luci, a ja ću ga zalijepiti u Zvorniku.

Na izbore izlazimo sa 1.800 kandidata, idemo u svim opštinama u Rs, deset u Federaciji BiH. Postavili smo realne ciljeve za izbore - smatra Dodik.

Ocjenjuje da je veliki problem u prethodnom periodu, ne samo za SNSD, već i za sve stranke bilo to što nisu konkretno znale šta je preuranjena kampanja, te da su kazne CIK-a BiH bile drakonske.

- Moramo paziti sve šta pričamo, ne znamo tačno šta smijemo, a šta ne smijemo reći. Mislim da je potpuno nekorektno što smo, ne samo mi, već moram da kažem i druge stranke, za minimalna, po CIK-u BiH istupanja, plaćali žestoke kazne.

Za našu partiju je to dosta teško, platili smo više od 100.000 KM kazne za nešto što nismo ni bili upoznati da je kampanja - razočarano će Dodik.

#BiH #CentralnaIzbornaKomisija #cik #MiloradDodik #politika #preuranjenakampanja #SNSD #izbor2024