Članak

SARAJEVO

HDZ BiH predao liste CIK-u, na izborima će imati 31 kandidata za (grado)načelnika

HDZ BiH predao je danas u Sarajevu kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH za predstojeće Lokalne izbore u BiH koji će biti održani u oktobru.

(Patria) - HDZ BiH predao je danas u Sarajevu kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH za predstojeće Lokalne izbore u BiH koji će biti održani u oktobru.

U ime HDZ-a BiH, liste su predali dopredsjednica Darijana Filipović i glavni sekretar Goran Božić.

Filipović je izjavila da se HDZ BiH prijavljuje s 31 kandidatkinjom/kandidatom za načelničke, odnosno gradonačelničke pozicije, a za nivoe općinskih i gradskih vijeća s 63 nivoa, s nešto više od 1.150 kandidata ukupno.

- Što se tiče listi, one su odraz politički prepoznatljivih imena, načelnika i gradonačelnika koji imaju kontinuitet u radu na tim pozicijama, koji su već ranije bili na tim pozicijama, ali isto tako jedne nove energije, novih ljudi, ne nužno mlađih ali i mlađih.

Sve to stvara sinergiju političke zrelosti i nove energije, tako da ćemo imati šta ponuditi biračima za Lokalne izbore - rekla je Filipović.

Naglasila je i nastavak aktivnosti u skladu s Izbornim zakonom i definisanom izbornom procesu, ističući pritom i očekivanja za budućim nastavkom dijaloga o izmjenama i dopunama Izbornog zakona u čemu će, kako je rekla, HDZ BiH dati svoj pravovremeni doprinos.

#hdz #CentralnaIzbornaKomisija #kandidatskeliste #BiH