Članak

AMBASADA POSLALA DOPIS

Najava za ulazak kadeta i predstavnika Vojske Srbije u MVP BiH stigla 5. jula, nikome ništa nije bilo sporno

Delegacije Vojske Srbije na Kozari

(Patria) - Ambasada Srbije najavila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH 5. jula dolazak “predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije” u Bosnu i Hercegovinu.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH očito je proslijedilo taj dopis Graničnoj policiji BiH bez traženja dodatnih informacija.

U dopisu koji je objavila Istraga.ba, a koji je Ambasada Srbije uputila MVP BiH precizira se dolazak studenata i kadeta Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ono što se ne precizira je tačan broj što je neuobičajeno za ovakve posjete.

U najavi se navodi da će posjetiti Bratunac, zatim i Prijedor i Kozaru ne navodeći nikakav defile osim obilježavanja godišnjice Bitke na Kozari.

Autobus za Beograd vraća se u nedjelju u večernjim satima, dok će državni sekretar Zoran Antić ostati u BiH do 10. jula 2024. godine.

"Ambasada moli da nadležni organi BiH omoguće nesmetan prolaz i ubrzanu pasošku, carinsku kontrolu na graničnim prelazima.

Ono što se vidi na fotografijama sa današnje ceremonije je da su na Kozari prisutni visokorangirani činovnici Vojske Srbije.

#AmbasadaSrbije #Kozara #Ministarstvovanjskihposlova #BiH