Članak

SASTANAK U MOSTARU

Smajić: Hoće li Dodik danas ponuditi razdruživanje i zašto Trojka novcem Federacije plaća separatizam Rs!?

(Patria) - (Patria) - Hoće li Dodik ponuditi mirno razdruživanje danas u Mostaru, pita državni zastupnik iz Stranke za BiH Džemal Smajić.

"Nažalost do sada su Dodik i Čović izvukli sve što su mogli od koalicionih partnera iz Trojke, pa je za očekivati da će Dodik danas u Mostaru ponuditi i dokument 'mirnog razdruživanja'. Trojka je prepustila vrlo važne pozicije u institucijama sistema na državnom nivou gdje je napravljen nacionalni debalans na štetu Bošnjaka. Nekoliko puta sam na to upozoravao, međutim stanje nije popravljeno, naprotiv postaje gore", navodi Smajić.
Dodaje, "druga jako važna stvar koju moraju znati građani BiH jeste da se nepravednom raspodjelom sredstava na štetu Federacije BiH, u stotinama miliona maraka godišnje, finansira Dodikov režim u Banjaluci koji otvoreno ruši državu".

"Da su sredstva pravilno raspoređena i Federacija BiH dobila šta joj pripada, Dodik bi do sada bankrotirao. Politički život mu produžava upravo Trojka. Kao što sam nekoliko puta naglasio, građanima BiH je ogađena riječ “kompromis” jer na svake razgovore koalicionih partnera, Dodik i Čović nose zahtjeve kojima slabe državu, dok Trojka nudi “kompromis” samo da bi ostala na vlasti", zaključio je Smajić.

#Banjaluci #Bankrotirao #Bošnjaka #Čović #Dodik #DžemalSmajić #Kompromis #Mostar #StrankazaBosnuiHercegovinu #Trojka #Vlasti #BiH