Članak

POSEBNO NA JAVNIM MJESTIMA

U Rs podignut stepen sigurnosti nakon napada u Beogradu

MUP Rs podigao je mjere sigurnosti na području manjeg bh. entiteta, posebno na javnim mjestima, nakon današnjeg napada na Ambasadu Izraela u Beogradu, u kojem je teško povrijeđen pripadnik Žandarmerije Srbije.

(Patria) - MUP Rs podigao je mjere sigurnosti na području manjeg bh. entiteta, posebno na javnim mjestima, nakon današnjeg napada na Ambasadu Izraela u Beogradu, u kojem je teško povrijeđen pripadnik Žandarmerije Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Rs Siniša Karan i direktor Policije Rs Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji s ministorm unutrašnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije.

"Iako nema neposredne prijetnje od sličnog napada u Rs, naložen je niz preventivnih mjera i intenzivirana saradnja s drugim policijskim agencijama, u smislu razmjene operativnih informacija", saopštio je MUP Rs.

U saopštenju se dodaje da je stanje sigurnosti na području Rs zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apeluju da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

#MUPRs #Republikasrpska #Sigurnost #BiH