Članak

ZAUSTAVIMO VERBALNI DELIKT

AZRA ZORNIĆ - MOJ HEROJ Čuvari Bosne i Patria nastavljaju akciju borbe za slobodu govora!

Mrak totalitarnih sistema nadvio se nad našu domovinu i društvo, zbog čega moramo ujediniti sve progresivne snage koje nemaju dilemu da je Bosna i Hercegovina cjelovita država s euroatlantskom perspektivom.

(Patria) - Akcija koju su pokrenuli Udruženje Čuvari Bosne i Novinska agencija Patria pod motom AzraZornićjemojheroj danas je nastavljena novim porukama intelektualaca, profesora, novinara, diplomata…

Cilj akcije je borba protiv verbalnog delikta, koji smo nedavno nakon dugo godina ponovo vidjeli na sceni. To je nedopustivo za društvo i državu koja želi integracije u Evropsku uniju i NATO. A vidjeli smo da su jedan političar, jedan analitičar i direktor saslušani zbog svojih govora, analiza i stavova.

Saslušani su u vremenu kada se obnavlja agresivna i hegemonistička politika i unutar države i van nje, koja Bosnu i Hercegovinu želi dijeliti.

To je bio znak Udruženju Čuvari Bosne i Agenciji Patria da pokrenu intelektualce, novinare i širu zajednicu na otpor verbalnom deliktu i progonu onih koji se zalažu i bore za Bosnu i Hercegovinu kao suverenu državu s punim teritorijalnim integritetom i nezavisnošću.

Mrak totalitarnih sistema nadvio se nad našu domovinu i društvo, zbog čega moramo ujediniti sve progresivne snage koje nemaju dilemu da je Bosna i Hercegovina cjelovita država s euroatlantskom perspektivom.

Pozivamo patriote, intelektualce, političare, umjetnike, novinare, sportiste i sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u ovoj akciji.

Svoje poruke u trajanju od maksimalno jedne minute možete snimiti i poslati na email [email protected] koje će Agencija Patria objaviti na svojim akauntima na platformama YouTube, Facebook, Twitter i Instagram.

Posljednji je trenutak da zbijemo redove i pokažemo svima da se ne plašimo slobodno govoriti u borbi za Bosnu i Hercegovinu!





#AjdinHuseinspahić #AzraZornićjemojheroj #BojanŠošić #BorbaZaBosnuHercegovinu #BosnaHercegovina #EuroatlantskaPerspektiva #EvropskaUnija #HazimBašić #MiroLazović #NATO #NedžadAbdić #NedžadAhatović #NovinskaAgencijaPatria #SlobodnoGovoriti #TeritorijalniIntegritet #UdruzenjeCuvariBosne #verbalnidelikt #ZlatkoHadžidedić #izdvojeno #BiH