Članak

NOVI MAROF

U Hrvatskoj se potukli gradonačelnik i vojnik

Policijska uprava varaždinska saopštila je danas da je jučer oko jedan sat u Orehovcu kod Novog Marofa došlo do verbalnog i fizičkog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.

Ilustrativna fotografija

(Patria) - Policijska uprava varaždinska saopštila je danas da je jučer oko jedan sat u Orehovcu kod Novog Marofa došlo do verbalnog i fizičkog sukoba dvojice muškaraca starosti 45 i 52 godine.

Jedan od njih bio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Do sukoba je došlo na parkiralištu ispred vikend kuće, nakon čega je 52-godišnjaku pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin, dok se 45-godišnjak udaljio s mjesta događaja i naknadno pristupio u Policijsku stanicu Novi Marof.

Tamo je ispitan zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela teške tjelesne povrede u pokušaju.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potvrdio je da je učestvovao u sukobu.

- Mogu potvrditi da sam u spomenuto vrijeme, na spomenutoj lokaciji učestvovao u incidentu te ovim putem izražavam žaljenje.

Budući da je istraga u toku, ne smijem komentarisati i iznositi detalje. Voljan sam dati komentar na cjelokupni događaj kada istraga i cjelokupni proces službeno završe - poručio je gradonačelnik.

Oglasilo se i Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH).

"Možemo potvrditi da je u noći tokom vikenda došlo do sukoba u kojem je povrlijeđena djelatna vojna osoba.

Pripadniku Oružanih snaga Republike Hrvatske pružena je medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne povrede te je otpušten kući.

Sve ostale informacije u nadležnosti su Ministarstva unutrašnjih poslova koje provodi nadležno postupanje u predmetnom slučaju", poručili su iz MORH-a.

Jenkač (HDZ) je gradonačelnik Novog Marofa od 2015. godine, a bio je i zastupnik u 10. sazivu Hrvatskog sabora.

#FizičkiSukob #Hrvatska #Region #tuča