Članak

KAZNE MORAJU BITI VEĆE

(VIDEO) Divlja vožnja od Bune do Mostara: Dok policija 'pegla zbog svjetala' luđaci saobraćaj pretvaraju u rulet!

(Patria) - Crnu hroniku svakodnevno pune vijesti o saobraćajnim nesrećama za koje su uglavnom krivi nemarni vozači koji opasnim manevrima na cestama ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju.

Jedan takav slučaj snimljen je u subotu na cesti od Bune do Mostara, gdje se jasno vidi kako nesavjesni vozač na nedozvoljenim mjestima pretiče ostale automobile ugrožavajući sigurnost.


Ovakvi vozači zaslužuju najoštrije kazne, a mostarska policija morala bi rigoroznije reagirati na ovakve slučajeve, jer je riječ o klasičnom kršenju zakona, što podliježe kaznama. Oštre kazne jedini su način da se stane u kraj divljanju neodgovornih pojedinaca na cestama.

Prema podacima BiHAMK-a, tijekom 2023. godine dogodilo se ukupno 35.148 saobraćajnih nesreća, od kojih je zabilježeno 7.665 nesreća s poginulim i povrijeđenim osobama te 27.488 prometnih nesreća s materijalnom štetom.


Život je izgubilo 255 osoba, dok je 1695 osoba teže povrijeđeno, a 9249 ih je pretrpjelo lakše tjelesne povrede. Dakle, dnevno se događalo u prosjeku nešto više od 96 saobraćajnih nesreća, od toga 21 s poginulim/povrijeđenim osobama.

(Dnevnilist)

#brzavožnja #Buna #Divljanje #Kazne #Mostar #Nesrece #Poginuli #Policija #Saobracaj #Zakon #bih