Članak

SVE ZBOG VUKOJE

Predstavnički dom 26. juna o Nacrtu programa rada, parlamentarna većina čekala samo pola godine

(Patria) - Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH razmatrati će na 12. redovnoj sjednici Nacrt programa rada Predstavničkog domaza 2024. godinu i to na isteku šestog mjeseca tekuće godine, odnosno 26. juna.

Opozicioni zastupnici u više navrata su prigovarali zbog nedostatka programa, ali je i taj dokument, kao i brojni drugi trpio činjenicu da HDZ nije dozvoljavao normalno funkiconisanje Predstavničkog doma do imenovanja Marina Vukoje.

Osim Nacrta programa rada, zastupnici bi na sjednici koja počinje u 11 sati trebali razmatrati i Nacrt Kodeksa ponašanja poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Na planiranom dnevnom redu su i Prijedlog Zakona o Gradu Novi Travnik – skraćeni postupak, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom – skraćeni postupak, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom u Federaciji BiH, te Prijedlog Zakona o rudarstvu Federacije BiH.

Planirana je rasprava i o Nacrtu Zakona o zaštiti prava na pravično suđenje u razumnom roku, Nacrtu Zakona o socijalnim uslugama u Federaciji BiH, Nacrtu Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba, te Nacrtu Zakona o građanskoj inicijativi i zaštiti građana i aktivista Federacije BiH, predlagači: Damir Nikšić i Sanela Klarić,

Zastupnici bi trebali razmatrati i više odluka, izvještaja i zaključaka.

#GradNoviTravnik #KodeksPonašanja #MaterijalnaPodrška #NacrtProgramaRada #ParlamentFederacije #PravoNaSuđenje #PredstavničkiDom #Rudarstvo #UpravljanjeOtpadom #Zastupnici #BiH