Članak

UEFA

Pokrenut disciplinski postupak protiv Albanije zbog incidenata na meču s Italijom

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog fudbalskog saveza (FSHF) zbog incidenata, uključujući i upad na teren i bacanje predmeta tokom subotnjeg poraza Albanije od Italije (1-2) na Euru u Dortmundu.

(Patria) - UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Albanskog fudbalskog saveza (FSHF) zbog incidenata, uključujući i upad na teren i bacanje predmeta tokom subotnjeg poraza Albanije od Italije (1-2) na Euru u Dortmundu.

Evropsko fudbalsko tijelo saopštilo je jučer da je također pokrenulo postupak zbog paljenja vatrometa od strane albanskih navijača tokom utakmice Grupe B, kao i "prenošenja provokativne poruke neprimjerene sportskom događaju".

UEFA nije dala nikakve dodatne detalje o poruci koja je navodno poslana.

Glasnogovornik FSHF-a je u saopštenju naveo da planira dostaviti službeno saopštenje CEDB-u u roku koji je odredila UEFA.

- Želimo naglasiti da su poduzete sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju utakmice. Događaj je bio praznik evropskog fudbala i nije se dogodio nikakav veći incident koji bi narušio pozitivnu atmosferu - dodao je albanski glasnogovornik.

#Albanija #utakmica #sport