Članak

OŠTEĆENA DVA AUTOMOBILA

Epilog nereda u Sarajevu: Petero uhapšenih, četiri maloljetnika s roditeljima završili u MUP-u, jedna osoba teže povrijeđena

Ispred Zemaljskog i Historijskog muzeja u Sarajevu danas u poslijepodnevnim satima izbio je sukob u kojem je učestvovao veći broj osoba.

Ilustrativna fotografija

(Patria) - U Sarajevu je danas u poslijepodnevnim satima izbio sukob u kojem je učestvovao veći broj osoba.

Ranije smo objavili da je došlo do nereda koje su u blizini Zemaljskog i Historijskog muzeja izazvale desetine navijača.

Tuču više osoba patrola Policijske uprave (PU) Novo Sarajevo uočila je oko 19.20 sati prilikom obilaska terena u neposrednoj blizini Zemaljskog muzeja.

Ovaj događaj tužilac Tužilaštva KS okvalifikovao je krivičnim djelima "Učestvovanje u tuči" (član 174. KZ FBiH) i "Oštećenje tuđe stvari" (član 293. KZ FBiH).

Slobode je lišeno pet osoba: V.H. (2003.), M.M. (2003.), H.B. (1998.), M.R. (2000.) i A.R. (2004.), dok su četiri maloljetnika završila u službenim prostorijama MUP-a KS, uz prisustvo roditelja.

"Muškarcu F.R. (2002.), koji je upućen na ljekarsku obradu, je u Općoj bolnici konstatovana teška tjelesna povreda koja se ogleda u frakturi petne kosti. Oštećena su dva putnička motorna vozila.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela", saopšteno je Uprave policije MUP-a KS.

#MUPKS #navijači #Neredi #ZemaljskiMuzej #CrnaHronika