Članak

REAKCIJE

Trojka je institucije države predala onima koji na dan usvajanja Rezolucije najavljuje progon žrtava genocida!

(Patria) - U danu kada se usvaja Rezolucija o genocidu, Tužilaštvo BiH i Agencija za istrage i zaštitu, najavljuju saslušanje zbog raspirivanja mržnje predsjednika SDA BiH Bakira Izetbegovića, direktora Memorijalnog centra Emira Suljagića i političkog analitičara Reufa Bajrovića, saopćeno je iz Asocijacije mladih SDA.

"Ključne državne institucije za očuvanje ustavnog poretka, provođenje zakona i očuvanje stanja sigurnosti, Trojka je predala u ruke proruskim secesionistima, kako bi na dan historijske odluke donošenja Rezolucije o genocidu, te institucije bile iskorištene za provokacije i sistemski progon žrtava genocida.

Istovremeno, stvarni upravitelji nad Tužilaštvom i SIPA-om, predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegov ministar Nenad Nešić pred kamerama opetovano negiraju genocid i pričaju viceve, podsmjehujući se najvećem od svih zločina, koje je danas osudila Generalna skupština UN-a. Danas je jasno da ta politika nema budućnost", saopćeno je.

#AgencijaZaIstrage #AsocijacijaMladihSDA #BakirIzetbegović #BiH #EmirSuljagić #Genocid #RaspirivanjeMržnje #ReufBajrović #Rezolucija #TužilaštvoBiH #UstavniPoredak